Tom Tande – en bruksanvisning

Jeg er en ganske leken og allsidig kreatør med lang fartstid og variert erfaring. Tekstforfatter, AD, grafisk designer, fotograf – for å nevne noe. For meg er det ingen klar grense mellom jobb og fritid. Visuelle og verbale ideer jeg drodler med på fritiden, kommer til nytte i jobbprosjekter. Ideer og tanker som ikke blir virkeliggjort på jobben, kan gjenoppstå som et hobbyprosjekt.

Et representativt utvalg av mine kreative prosjekter er nå samlet under tomtande.no, med linker til komplett portfolio på Behance. Når du gir du meg et oppdrag, får du fakturaen fra Rebel Rabbit, som er mitt firma. Surfer du litt omkring på denne siden eller nettet forøvrig, vil du finne at jeg administrerer en rekke andre «brands». Victor and Victoria, Text Willer og Fantomet Elise er alle i utgangspunktet rene hobby-/lekeprosjekter. Men Victor and Victoria er i ferd med å bli noe mer, og de første produktene vil være i utvalgte butikker i løpet av 2021. Creative Pilot er et annet prosjekt jeg håper kan bidra kommersielt på sikt. Da som et kurs- og workshop-konsept innenfor kreativitet. Som fotograf Tom Tande hadde jeg i sin tid nærmere 800 følgere fra hele verden.

Med min bakgrunn kan det være en fordel at jeg blir tatt tidlig med inn i et prosjekt. Men jeg er godt vant med å være en av de «siste brikkene» i et større kampanje-puslespill. Forøvrig er jeg snill og grei, og jeg blir kjempeglad hvis jeg får være med og leke med deg.

Visittkort fra en lang karriere samlet på glass. 

Utdannelse og jobberfaring (utvalg)

1983-1992 / Student

1983–1985 Westerdals School of Communication (AD)

1990–1991 Westerdals School of Communication (Tekst)

1991–1992 Skrivekunstakademiet i Hordaland

1985–1990 / AD, grafisk designer

Anisdahl & Christensen

Ergonomidesign

Truet Art

Westerdals (Studieleder grafisk design)

1992 - i dag / Tekstforfatter

Park Reklamebyrå

Young & Rubicam

TBWA (Partner/Kreativ leder)

Trade Marketing Center (Kreativ leder)

September Reklamebyrå (Partner/Kreativ leder)

Grafill/Visuelt (Redaktør)

Allegro kommunikasjon

Splæsh filmproduksjon

Oppdragsgivere

Aditro, Ajungilak, Asker Høyre, Brødrene Dahl, Byggmakker, Dagbladet, DNB Finans, DNB Kort, European Helicopter Service, Fjord Line, Folkeuniversitetet, Grafill, Hydro Texaco, Intersport, Jensen & co, Jordan, Jotun, Kreativt Forum, Komplett, Kopinor, Larvik Havn, Metropolis arkitektur & design, Morgenbladet, Motorola, Nissan Norge, Norema, Norges Røde Kors, Oslo kommune, Pilot Flight Academy, Ringnes, Subaru, Technet Skyløsning, Toneheim Folkehøgskole, Litteraturavisen Vagant, Vaillant varmepumper, Vestfold Fylkeskommune, Weber Saint Gobain og Wittusen & Jensen.

«Det er bare å gi deg et stikkord, så lager du de fineste ting.»

Knut Aker Iversen / Studiosjef Allegro